menu

Családireceptkönyv.hu

Szegedi halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dg tisztított ponty, 60 dkg tisztított harcsa, 40 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 1-2 db hegyes erős paprika, 2 dkg só, 4 dkg szegedi fűszerpaprika.

Elkészítés:


A megtisztított halakat filézzük ki, és a csontokból, fejekből a fél főre vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel öntsük fel és főzzük legalább 2 – 2,5 órán keresztül. A megmaradt halfiléket irdaljuk be, daraboljuk kockára, szórjuk, meg kevés sóval és felhasználásig tegyük hűtőbe. Ha az alaplevünk elkészült, akkor paszírozzuk át egy tésztaszűrőn, fakanállal vagy egy húsverő kalapáccsal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a husi, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket. Ha megvagyunk az alaplével akkor forraljuk fel és tegyük bele a már előkészített halkockákat és főzzük 10 percig. Amennyiben volt belsőség a halakban akkor azt most adjuk hozzá, főzzük még 10 percet, kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk még rá, és tegyünk bele ízlés szerint hegyes erős paprikát, vagy tálaljuk mellé.

Szegedi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Tonhal alapú "szénhidrátmentes" pizza szelet
Tonhal alapú "szénhidrátmentes" pizza szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Illatos omlós tengeri hal
Illatos omlós tengeri hal

A tojások fehérjét habzásig verjük, hozzá keverjük a keményítőt, a kukoricalisztet majd a rétes lisztet, közben annyi tejet adunk hozzá hogy sűrű palacsinta tészta állagot kapjunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ízletes és egészséges narancsos lazac brokkolis kusz
Ízletes és egészséges narancsos lazac brokkolis kusz

Ha fagyasztott hallal dolgozunk, akkor olvasszuk ki! Leöblítjük a lazacot, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Szójaszósszal átdörzsöljük. Megszórjuk citromborssal. 220 fok...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tengeri halleves
Tengeri halleves

A halcsontot 1,5 liter vízbe szórjuk, bezöldségeljük, megfűszerezzük és megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, kis rést hagyva lefödjük, majd kis lángon 45 percig főzzük, azután le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk