Tészta :
- 35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojássárgája,
csipet só,
1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 1 kg cseresznye,
3 tojás fehérje,
8 dkg kristálycukor,
1 cs vaníliáscukor,
10 dkg őrölt dió,
2 ek darált keksz
- fahéjas porcukor a szóráshoz
http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/05/dios-cseresznyes-buglyoska.html
Egy tálba borítjuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, sütőport, sót, margarint, porcukrot, tojást. Belereszeljük a citromok héját, és a kifacsart citromlével összeállítjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA meglangyosított tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. A lisztet megsózom, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom az olajat, és a felfuttatott é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét, a vajat vagy margarint és a cukrot habosra keverjük, csipet só, majd belekeverjük a diót, és végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Zsírozott, lisz...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű