Kakaós masszához: 30 dkg darált keksz, 25 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 8 dkg ráma, fél dl tej, 1 dl meggylé.
Gesztenyés masszához: 15 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza, kevés rum vagy rumaroma, 10 dkg ráma.
Plusz még: 1 üveg meggybefőtt, majd a forgatáshoz kókuszreszelék.
A kakaós masszához a kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a rámával, a tejjel valamint a meggylével.
A gesztenyés masszához a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, belereszeljük almareszelőn a fagyott gesztenyemasszát, meglocsoljuk a rummal vagy rumaromával, és összegyúrjuk a vajjal.
Kisebb golyókat formálunk a gesztenyés masszából, a közepébe egy - egy szem meggyet teszünk. A kakaós kekszmasszából annyi darabot csípünk ki, ahány darab gesztenyés golyó van.
Ezt követően nagyobb golyókat formálunk a kakaós masszából nedves kézzel, majd a két tenyerünk közé téve teljesen kilapítjuk.
Középre helyezzük a gesztenyés golyót, utána körbe vonjuk a kakaós masszával, megformázzuk, kókuszreszelékbe megforgatjuk őket, és kész is.
Hozzávalókat osszekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (ha kisebb a tepsi, azaz magasabb a tészta, kb. 50 perc, vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először elkészítjük az alsó réteget: - ehhez a kimagozott datolyákat vízbe tesszük és mikróban megmelegítjük. Félretesszük puhulni pár percig. - Ezalatt egy késes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom az olajat. Egy külön edénybe összekavarom a liszteket a sütőporral, majd a tojásos cukros masszához adom é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A lágy vajat keverd simára a Zeroval és a vaníliával, majd habverővel forgasd bele a tojásokat. Add hozzá a liszteket, a kakaóport, az instant kávét, a reszelt csokoládét, a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű