menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis marcipán


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej, 35 dkg cukor
, 20 dkg rétesliszt,
12,5 dkg vaj,
színtelen mandulaaroma, 1-2 ek ízlés szerint, ( én most zöldet használtam)

Elkészítés:


Tejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk és már apránként keverhetjük is bele az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós, pár percig főzzük, mikor már érezzük, hogy krémszerű az állaga levesszük a tűzről hozzáadjuk a vajat és az aromát. Mikor kihűlt, étkezési keményítőt hintünk a munkapultra és átgyúrjuk, lehet porcukros felületen is. Majd folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.

Hamis marcipán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: katona7818
csoki torta
csoki torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos sajttorta
Mákos sajttorta

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PISKÓTA *
PISKÓTA *

5 tojásfehérjét felverem pici só bele. Az 5 tojássárgát 270 gramm cukorral kikeverem, hozzáadok 1 dl vizet ez után 1 dl olajat. Utána hozzáadok 300 gramm finomlisztet és 1 csoma...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GÉL RECEPT víz imitálására marcipános bevonaton
GÉL RECEPT víz imitálására marcipános bevonaton

Színezhetjük amilyenre szeretnénk. kiváló fondant tetejére pl . víz készítésére.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk