1 dl tej, 35 dkg cukor
, 20 dkg rétesliszt,
12,5 dkg vaj,
színtelen mandulaaroma, 1-2 ek ízlés szerint, ( én most zöldet használtam)
Tejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk és már apránként keverhetjük is bele az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós, pár percig főzzük, mikor már érezzük, hogy krémszerű az állaga levesszük a tűzről hozzáadjuk a vajat és az aromát. Mikor kihűlt, étkezési keményítőt hintünk a munkapultra és átgyúrjuk, lehet porcukros felületen is. Majd folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásfehérjét felverem pici só bele. Az 5 tojássárgát 270 gramm cukorral kikeverem, hozzáadok 1 dl vizet ez után 1 dl olajat. Utána hozzáadok 300 gramm finomlisztet és 1 csoma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSzínezhetjük amilyenre szeretnénk. kiváló fondant tetejére pl . víz készítésére.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes