menu

Családireceptkönyv.hu

Mennyei meggyes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához::

5 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor

A krémhez:

50 dkg meggy
3 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként beletesszük tojás sárgát. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.

A krémhez először leturmixoljuk a meggyet hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük.

Kikeverjük a margarint a kétféle cukorral, majd a kihűlt meggypéphez keverjük.Rákenjük a piskótára és csokival díszítjük.Jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


A meggyet nem fontos teljesen leturmixolni, nem baj ha darabok vannak benne.

Mennyei meggyes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Grízes bögrés almás
Grízes bögrés almás

A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Filléres habos diós
Filléres habos diós

A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PALACSINTA *
PALACSINTA *

A tojásokat kikeverem a kristálycukorral, hozzáadok egy csipet sót, a lisztet, és apránként hozzáöntöm a tejet, mert különben csomós lesz. Végül beleöntöm az olajat és a szódavizet...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite jó recept
Almás pite jó recept

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, rakd hozzá a zsírt, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk