A piskótához::
5 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg meggy
3 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként beletesszük tojás sárgát. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.
A krémhez először leturmixoljuk a meggyet hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük.
Kikeverjük a margarint a kétféle cukorral, majd a kihűlt meggypéphez keverjük.Rákenjük a piskótára és csokival díszítjük.Jó étvágyat.
A meggyet nem fontos teljesen leturmixolni, nem baj ha darabok vannak benne.
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverem a kristálycukorral, hozzáadok egy csipet sót, a lisztet, és apránként hozzáöntöm a tejet, mert különben csomós lesz. Végül beleöntöm az olajat és a szódavizet...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, rakd hozzá a zsírt, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz