Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
200 g cukor
100 ml olaj
100 ml meleg víz
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor
Krémhez:
300 g porcukor
2 csomag puncs vagy eper ízű pudingpor
250 g puha vaj
600 ml tej
2 evőkanál rum
Csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.
A tészta felét az egyik formába öntjük, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaóport és a másik formába simítjuk.
180 fokon sütjük kb. 30 percig, tűpróbáig.
Ha megsült fordítsuk ki a formából, és hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel a bordák mentén.
Krém elkészítése:
A vajat habosra keverjük a porcukorral és rummal.
A pudingot először egy kis tejjel keverjük csomómentesre, majd a többi tejet hozzáadva krémet főzünk.
Ha már langyos a puding, keverjük a vajas krémhez.
Egy hosszú tálra tegyük a süteményszeleteket, világos-kakaós felváltva a krémmel összeragasztva. Kettő rudat készítsünk.
A csokoládét az olajjal, vízgőz felett olvasszuk meg félig, majd a gőzről levéve kevergessük tovább olvadásig.
Vonjuk be vele a sütemények tetejét és tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen és összeérjen a sütemény.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel, ferdén szeleteljük, akkor lesz ilyen szép mintája.
A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is. A liszte...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézElőször az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan folyóvíz alatt megmostam a gyümölcsöt. A kiválogatás után megmaradtakat kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz. A darált diót a liszttel és a sütőporral össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt tésztát kb.3-4 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 6-8 dkg durvára vagdalt dióval és 1 csomag mazsolával, amit meglocsoltunk fél fiola aromával. Összeforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű