menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes téli házikó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 csomag mézes tortalap
25 dkg darált keksz
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál rumaroma
2 evőkanál holland kakaópor
6,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag főzős vanília puding
7 szem édesítő tabletta
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:


A mézes lapokból 3 darabra lesz szükségünk. Hogy igazán csinos házikót kapjak, két lapot 12 cm szélességűre szabtam. A házikó alapja maradt 18 cm-es. A két levágott csíkot úgy használtam fel, hogy a negyedik mézes lapot 3 részre vágtam, így 5 db 6 cm-es mézes lap csíkom lesz. Ezt pudinggal és lekvárral megtöltve jó kis sütit kaphatunk.

A darált kekszet 2,5 dl-nyi tejjel, a kakaóporral, a barna cukorral, és a rumaromával jól összekeverjük.

A vanília pudingot 4 dl tejben a vaníliás cukor hozzáadásával megfőzzük. Édeskével ízesítjük.

Egy tálra tesszük a téli házikó alapját képező mézes lapot. Kevés pudingot kenünk rá, kb, 0,5 cm vastagon. A kekszes masszát középen henger alakban rásimítjuk. A többi pudingot is háromszöget alakítva a tésztára kenjük. A másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Pont olyan lesz a formája, mint egy csinos háztető.

Hűtőbe tesszük dermedni, majd az étcsokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a házikót bevonjuk vele. Kókuszreszelékkel megszórjuk, vagyis téliessé varázsoljuk. A kókuszos csoki jó kis máz lesz a tetején.

A mézes téli házikónkat egy éjszakát pihentessük, így a mézes lap remekül megpuhul, és az ízek is összeérnek.

Forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagságú szeletekre vágva kínáljuk.

Mézes téli házikó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszgolyó - proteines
Kókuszgolyó - proteines

1. Áztassuk be a zabpelyhet annyi vízben, hogy pont ellepje. (Érdemes a folyadékban egy kicsit meg is főzni, akkor valamivel puhább lesz...) 2. Ha megpuhult és megszedte magát fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Balajti almás
Almás - Balajti almás

1. A tojásokat szétválasztjuk. 2. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. 3. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük. 4. A liszthez hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Linzer ♥ Marcipánkrémes levendulás linzer
Linzer ♥ Marcipánkrémes levendulás linzer

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt homogén masszát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben legalább egy fél órán át pihentetjük. A krémhez a keményítőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Financiers (le journal des femmes)
Financiers (le journal des femmes)

A vajat olvaszd fel és hagyd kihűlni. Keverd össze a cukrot, lisztet és a mandulalisztet. Add hozzá a tojásfehérjét és keverd össze. Végül keverd hozzá az olvasztott vajat is....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk