menu

Családireceptkönyv.hu

Rusei sapkák (kozák)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A szóráshoz

30 dkg kókuszreszelék
A mázhoz

16 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
A krémhez

25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg Rama
A tésztához

fél dl víz
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
6 db tojás

Elkészítés:


1.Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.
2.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
3.A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
4.A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5.A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én hólabdának ismerem, 8tojásból sütöm .4tojásból sárga piskótát 4tojásból ,barna piskótát és ezt szaggatom és töltöm,kókuszba forgatom

Nagyon finom süti. Nem akartam vele sokat babrálni, így tepsiben sütöttem meg, félbe vágtam a lapot, megkentem a krémmel, a tetejét pedig bevontam csokival. Így kókuszreszelék nem kellett, de anélkül is finom.

Én muffinsütőben készítem a tésztát, azt vágom félbe. Isteni süti.

Én 35x25 tepsibe sütöttem ki a tésztát.

Rusei sapkák (kozák)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 10 perces édesség
10 perces édesség

Ennél a receptnél nem kell előre lecsöpögtetni a fagyasztott gyümölcs levét (amit kienged). Itt direkt jó, ha azt a piskóta felszívja. Viszont a fogyasztást megelőző nap javasolt e...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés mákos krémes meggyes
Bögrés mákos krémes meggyes

i A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sárgabarackos túrógombóc (Lajos Mari)
Sárgabarackos túrógombóc (Lajos Mari)

1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis pöfeteg
Csokis pöfeteg

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk