menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-diós sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Almás-diós sütemény

Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 db tojás
2 ek xilit
csipet só
1 kk sütőpor
3 db nagy savanykás alma
fél citrom leve
fahéj – ízlés szerint
maroknyi durvára vágott dió
1 tk mézes fűszerkeverék – elhagyható (ettől karácsonyi hangulatú süti lesz)

Elkészítés:


Elkészítés:
Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük és 200 fokon sütjük.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. Tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük.
A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és szórjuk rá a diódarabokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos linzer – Klasszikus aprósütemény
Narancsos linzer – Klasszikus aprósütemény

A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és minimum 1 órát hűtőben pihentetjük. (előkészíthető akár előző nap is a tészta) A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas narancsos fenyő
Fahéjas narancsos fenyő

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal. A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
 GESZTENYEKRÉMES DIÓS SZELET
GESZTENYEKRÉMES DIÓS SZELET

A jól lehűtött cocomast,xillitet,habfixálót kemény krémmé mixerezni. Majd hozzá adni a gesztenye masszát és tovább keverni míg könnyü nem lesz. ( cukormentes barack lekvárral kent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Erdélyi sütemény, ostyalaphoz
Erdélyi sütemény, ostyalaphoz

a vajat habosra keverjük a cukorral, bele a kókuszreszelék.. Ha kisebbek a lapok, elosztjuk rajtuk, majd egymásra rakjuk.. Ha nagy lap (2-re elég) akkor megkenés után fél órát pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk