Almás-diós sütemény
Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 db tojás
2 ek xilit
csipet só
1 kk sütőpor
3 db nagy savanykás alma
fél citrom leve
fahéj – ízlés szerint
maroknyi durvára vágott dió
1 tk mézes fűszerkeverék – elhagyható (ettől karácsonyi hangulatú süti lesz)
Elkészítés:
Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük és 200 fokon sütjük.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. Tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük.
A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és szórjuk rá a diódarabokat.
1.A cukrot tegyük egy tortaformába, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett karamellizáljuk. 2.A tojások sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát, és egy doboz s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a tésztához való alapanyagokat, majd gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát, majd hintsük meg cukorral, apróra vágott dióval, és fahéjjal. Tekerjük fel! H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes anyagot összekeverni, galuska szerű tészta lesz belőle. Kanállal a forró olajba szaggatni és megsütni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű