HOZZÁVALÓK:
8 szelet sertéskaraj
só
őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 evőkanál paradicsompüré
16 zsályalevél
1,5 dl olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS:
A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat bekenjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral. Ezután az egyik oldalukon egyenletesen elosztjuk a paradicsompürét, a finomra vágott petrezselymet, zsályaleveleket és a húsokat szorosan felgöngyöljük.
4-4 hústekercset hosszú, előzőleg vízben áztatott hurkapálcikával összetűzzük, hogy ne essenek szét, meglocsoljuk az olajjal és 1 órára hűtőbe tesszük.
Grillrácson vagy teflon serpenyőben a bepácolódott húsok minden oldalát pirosra sütjük, és forrón tálaljuk. Köretként ízlés szerint párolt zöldségeket, főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.
Két evőkanál olajat hevítünk. Megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darált húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor a húsdarabok itt-ott barnulni kezd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűbacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföl felével és az étkezési keményítővel behabarjuk. 2. A tésztát majdnem puhára főzzük, majd összekeverjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmosom és eltávolítom róla a hártyákat, ínakat. Egy hosszú pengéjű késsel felszúrom, vízszintesen és függőlegesen is beleszúrva a kést a lyukba, hogy beleférjen a kolbász....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes