A tésztához:
5 tojás
2 dkg kakaópor
10 dkg cukor
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
fél dl étolaj
3 evőkanál víz
A krémhez:
3 tojás
4 dl tej
2 evőkanál liszt
10 dkg cukor
1 doboz mascarpone sajtkrém
20 dkg Nutella
20 dkg marcipán
mandula aroma
A felső lapra:
1 tojásfehérje
10 dkg cukor
mandula aroma
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, majd 3 egyenlő részre vágjuk. A krémhez az egész tojásokat a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverjük, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot, amivel habosra keverjük. A Nutellát az alsó lapra kenjük, a marcipánt (amihez adunk mandula aromát is) vékonyra kinyújtjuk, majd a mogyorókrémre simítjuk. A krémet mandula aromával szép zöldre megszínezzük, majd a felét rákenjük a marcipánra. Ráhelyezzük a második lapot, de erre már csak krémet teszünk. Jöhet rá a harmadik lap, amire az alábbi habot simítjuk: a tojásfehérjét a cukorral és kevés mandula aromával gőz felett felverünk. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
Egy 20 ×30 cm- es tepsit vajjal kikenjük. A lisztet,porcukrot,sütőport összekeverjük. Felét a a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót. Rászórjuk a magozott meggyet,m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOmlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű