menu

Családireceptkönyv.hu

Nutellás muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
10 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 db citrom reszelt héja
2 db tojás
20 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
csipet só
12 teáskanál nutella

Elkészítés:


Elkészítés:
A vajat és cukrot kikeverjük habosra és hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Belekeverjük vaníliát, sót és a reszelt citromhéjjat. Végül a sütőporral összekevert lisztet, a tejjel felváltva hozzákeverjük. A tésztát 12 db-os muffin papírral bélelt formába kanalazzuk, majd a tészták tetejére 1-1 teáskanál nutellát teszünk.
Hurkapálcám nem lévén hústűvel kevertem bele a krémet a tésztába.
A házi nutellát nem lehet belekeverni, mert sűrűbb és masszívabb az állaga, így a közepébe teszünk egy kávéskanálnyit.

180 fokra előmelegített sütőben min. 20 percig sütjük tűpróbáig. A sütőformában hagyjuk kihűlni.

Nutellás muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brownie bögrés süti
Brownie bögrés süti

Egy bögrébe beleöntjük a hozzávalókat. Jó alaposan elkeverjük, hogy egy kicsit ragacsosabb masszát kell, hogy kapjunk. Berakjuk a mikróba 1 percre. Eperrel vagy más gyümölccsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Porhanyós kifli – Mint a hókifli, csak ez sokkal egy
Porhanyós kifli – Mint a hókifli, csak ez sokkal egy

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Eperzselé - gumicukor házilag
Eperzselé - gumicukor házilag

Az epret ha nagyobb 4 felé vágjuk. 1/2 dl vízzel fedő alatt főzzük az epret 20 percig. Össze turmixoljuk, de lehet darabos is. Beleöntjük a cukrot, fedő alatt főzzük még 30 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

Az egész tojásokat a cukorral folyamatos kevergetés mellett csípősen forróra hevítem (max. 85 fok). Majd erős habot verek belőle. A hab ¼ részével fellazítom a mascarponét, majd a...

Elkészítési idő: 60-90
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk