Hozzávalók:
3-4 ek. sertészsír
1 bögre kristálycukor
2 tojás
2 bögre fehér finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
3 ek baracklekvár
1 bögre 2,8%-os tej
+ a tetejére darabolt dió ízlés szerint
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre.
A tészta hozzávalót összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük.
A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke!
Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.
A süteményt nem szabad forrón megvágni, meg kell várni, míg langyosra nem hűl, különben nem lehet szépen szeletelni. Ez a süti egyébként másnap talán még finomabb!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Törd össze a csokoládét és helyezd a csokidarabokat egy edénybe. Helyezd az edényt forró víz fölé, hogy a csoki megolvadjon. Add hozzá a kávét és keverd bele egyesével a tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűminden összekevertem egy bögrében,majd 3 percre a legmagasabb fokozaton kisütöttem,cukormentes feketeribizli-josta lekvárral tálaltam
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű