menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-piskótás krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A tésztához

8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj

A krémhez

3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín

Elkészítés:




Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.

Diós-piskótás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bianka
Házi túró rudi golyó
Házi túró rudi golyó

A túrót törd át egy kicsit villával, majd jól keverd össze a mézzel, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal és a keksszel. Formázz a masszából dió nagyságú golyókat. Tedd őket e...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rengeteg sütihez hazsnálható
Rengeteg sütihez hazsnálható

A tehéntúrót törjük át robotgéppel és adjuk hozzá a puha vajat, a sót, ízesítsük vaníliaaromával és keverjük jól össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a sütőport, gyúrjunk öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokoládéhabos mámor
Csokoládéhabos mámor

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a kakaóport és az őrölt mandulát összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs

A "tészta" hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. (Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.) A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk