menu

Családireceptkönyv.hu

Házi puding


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 tojássárgája
2 ek. liszt vagy keményítő
1 vaníliarúd
2 ek. barna cukor (vagy méz, ebből kevesebb kell)
4 dl tej
3 ek. mascarpone

Elkészítés:



A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zserbó tekercs
Zserbó tekercs

A liszthez hozzáadjuk a cukrot,élesztőt,reszelt narancs héját,elkeverjük. Zsírral elmorzsoljuk,tojást hozzáadjuk és a langyos tejjel gyúrjuk össze,hagyjuk kb 30 percet pihenni. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Macskaszem (pávaszem, bagolyszem)
Macskaszem (pávaszem, bagolyszem)

A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjét...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás csemege
Almás csemege

A mandulát apróra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Húsát feldaraboljuk vagy durvára lereszeljük, megszórjuk cukorral, és sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Fahéjas keksz a "semmiből"
Fahéjas keksz a "semmiből"

Összegyúrjuk és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt felforrósítjuk, a tepsiket sütőpapírral béleljük. A tésztát lisztezett deszkán kb 3mm vastagra nyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk