tk. só
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pár csipet bors
1 ek. vaj
1 ek. olívaolaj
ízlés szerint (friss) koriander
fél narancs
2 cm reszelt gyömbér
1 dl natúr joghurt
7 dl alaplé
fél kk. őrölt római kömény
ízlés szerint csilipor
1 ek. pisztácia
60 dkg édesburgonya
A finomra aprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát és a gyömbért, fűszerezem a köménnyel, ráborítom a burgonyát majd 1-2 percig kevergetve tovább pirítom. Hozzáöntöm az alaplevet, sózom, borsozom majd fedő alatt 12-14 perc alatt puhára főzöm. Ezalatt megpirítom a pisztáciát vagy bármilyen más magot, és durvára aprítom. A megfőtt levesalapot botmixerrel pürésítem, majd a narancs levével, reszelt héjával és a kikevert joghurttal dúsítom. Forralásig melegítem, ha kell sózom, borsozom és friss korianderrel, pirított magvakkal tálalom.
1/2 fej közepes nagyságú kelkáposztát fölszeletelünk ujjnyi vastag csíkokra, beletesszük fazékba, hideg vízet öntünk rá,hogy éppen ellepje,majd 3 gerezd pucolt fokhagymát apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is fogjátok a vöröshagymát és kevés olajon kezdjétek el párolni. A répát pucoljátok meg, vágjátok karikára és dobjátok a hagyma mellé. Ami mindenképp kell bele, az egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikás borsóleves elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel. Magas hőf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát a zsíron dinszteljük ,hozzáadjuk a vékony kockára vágott burgonyát felöntsük vízzel,fűszerezzük.Majd ha megfőtt a burgonya botmixerrel turmixoljuk ,hozzá adjuk a tömlős s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz