1 egész kacsamáj
1 kg kacsaháj
2 dl száraz Tokaji Szamorodni
4-5 gerezd fokhagyma
A kacsahájat nagyobb edénybe rendezd, majd nagyon lassan kezdd el hevíteni. Amikor a zsír kezd kiolvadni, de még nem melegedett föl teljesen, tedd bele a kacsamájat. Fontos, hogy a májat a kacsazsír teljesen belepje. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, és öntsd hozzá a száraz fehérbort is.
Továbbra is lassú tűzön, félig lefedve, nagyjából másfél órán át süsd a kacsamájat. A sütés végén az edényt a tűzről levéve, hagyd teljesen kihűlni. Annyi szeletet, amennyi éppen elfogy, emelj ki a zsírból. Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve, ízlés szerint megsózva kínáld.
A kacsamájhoz jól illik az áfonyalekvár.
tejszín program a poharak aljára cukormentes lekvár
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos palacsinta ízű palacsinta : Autoimmun betegeknek is !! Ez a palacsinta jobban hasonlít a hagyományos palacsinta ízhez ,annyi változtatás van az előzőhöz, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat. A sajtot egy tálba reszeljük. Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodru...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű