2 ek. olívaolaj
1 kiló marha tarja kockákra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 répa meghámozva és felkarikázva
3 nagyobb zellerszár felvágva
1 és fél csésze lencse
egy konzerv kockázott paradicsom
6 csésze marhahús alaplé
1 csésze száraz vörösbor
1 ek. szárított zsálya
egy csipet cayenne bors
3 ek. tárkony
só és bors
Egy nagyobb fazékban hevítsük olajat, pirítsuk meg rajta kicsit a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst is! 5-10 perc alatt kérgesítsük a húst! Adjuk hozzá a répát, a zellert, a lencsét és a paradicsomot majd öntsük fel az alaplével és a borral. Tegyük bele a fűszereket is! A levest forraljuk fel, 45-60 percig hagyjuk rotyogni. Ellenőrizzük, hogy a lencse és a hús is megpuhult-e!
A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A burgonyát és a répát meghámozzuk, felkockázzuk, és a hagymára tesszük. Pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket. Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, felöntjük paradicsomlével. Forrni tesszük. A narancso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a cukkinit és az újkrumplit, majd megpucoljuk és felkockázzuk őket. Felaprítjuk a vöröshagymát is, aztán üvegesre pároljuk olívaolajon. Ha a hagyma már üveges, hozzáadj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű