az alsó tésztához:
170 g puha vaj
310 g cukor
2 db tojás
275 g liszt
1/2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
300 g tejföl
600 g meggy, kimagozva (lehet akár meggy és cseresznye is vegyesen) + 1 ek liszt
a morzsához:
275 g liszt
1,5 ek fahéj
1/2 tk só
170 g nádcukor
225 g olvasztott vaj
A morzsához egy mély tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, ráöntöm a vajat, és összekeverem. A hűtőbe teszem, amíg a másik masszát kikeverem.
2. Előmelegítem a sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re). Egy kb. 30x20 cm-es mély tepsit kivajazok és sütőpapírral kibélelek.
3. Az alsó réteghez a vajat géppel alaposan kikeverem a cukorral, hozzáadom egyesével a tojásokat, de innentől már csak óvatosabban keverem, nem habosítom a masszát, különben száraz lesz a sütemény a végére.
4. A lisztet átszitálom a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A tejföllel felváltva, két részletben a masszához adom.
5. A simára kevert krémet a sütőforma alján elsimítom.
6. A meggyet összekeverem 1 ek liszttel, hogy ne eresszen túl sok levet. Rászórom a sütemény tetejére egyenletesen.
7. Előveszem a hűtőből a fahéjas masszát, és a sütemény tetejére morzsolom. 45-60 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 12 * 30 cm - es formába sütőpapírt vágunk. A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a vajjal összeolvasztott csokolá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a hozzávalókat egyenként bele tesszük. Először az előre futatott élesztőt, az áttört burgonyát, a langyosra olvasztott vajat, a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 °C fokra. A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a fűszereket, majd végül tojást, a mézet és a szobahőmérsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 10 szelethez 200 g liszt 4-5 evőkanál őrölt mandula 2 evőkanál cukor 3/8 teáskanál só 7 evőkanálnyi hideg, sózatlan vaj, kockázva 3 evőkanál repceolaj 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű