60 dkg Nagyi titka finom liszt
15 dkg porcukor
1 ek kotányi fűszer
20 g szódabikarbóna
20 dkg olvasztott méz
25 dkg vaj v margarin
1 tojás felverve villával
kézzel dagasztani
száraz hozzávalókat alaposan összekeverni majd nedves hozzávalók.
min 1 órát hűtőben pihentetni
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és előkészítjük a csillagcsővel ellátott habzsákot is, hogy a kész masszával gyorsan tudjunk majd dolgozni. 2...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűForró vízbe beáztatom az üvegtésztát (utasítás szerint) 2. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Gépben masszává aprítom a nyers garnélát. (A mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírozott, lisztezett tepsibe kétujjnyi vastagon téve, lassú tűznél sütjük. Hidegen szeleteljük. Sokáig eláll.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű