menu

Családireceptkönyv.hu

Olasz babfőzelék


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg fejtett bab
2 gerezd fokhagyma
sárgarépa
1 ek paradicsompüré
babérlevél
olaj

csilipaprika

Elkészítés:


A száraz fejtett babokat előző este vízbe áztatjuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük főzni a sárgarépával, babérlevéllel és kevés sóval.
Nagyjából egy óra szükséges, hogy a babot puhára főzzük. Közben egy serpenyőben forró olajon megfuttatjuk a fokhagymagerezdeket és ráöntjük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Mikor a bab megfőtt, a paradicsomos alaphoz öntjük, ízlés szerint adhatunk még hozzá sót, fűszereket és további negyven percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A kevés munkával elkészült különleges ízvilágú babfőzeléket pirítóssal, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Olasz babfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Salátafőzelék babáknak
Salátafőzelék babáknak

Megpucoljuk a burgonyát, kockázzuk, és feltesszük főni kevés vízben. Amíg fő, a salátát leveleire szedjük, nagyon alaposan megmossuk. Amikor a krumpli puha, hozzáadjuk a leveleke...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépa főzelék borban párolva
Sárgarépa főzelék borban párolva

A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig. Ezután félrehúzom a lángról,...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
ZÖLDBORSÓFŐZELÉK
ZÖLDBORSÓFŐZELÉK

A zöldborsófőzelék elkészítéséhez a zöldborsót kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. A petrezselyem a szárát finomra vágjuk, majd a levelét is, és azt félretesszük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Babfőzelék
Babfőzelék

A babot átválogatjuk. Megmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük és annyi friss hideg vízben, amennyi jó ujjnyira ellepi, feltesszük főni. A babérlevéllel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk