A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg minőségi kakaópor
20 dkg puha vaj
25 dkg cukor
2 nagy tojás
fél mk. só
1 tk. vaníliakivonat
A töltelékhez
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
2 ek. tej
1 tk. vaníliakivonat
10 dkg étcsokoládé a díszítéshez
Dolgozd el egymással a lisztet, a kakaóport és a sót. Egy másik nagyobb edényben a cukrot keverd habosra a vajjal, add hozzá egyesével a tojásokat és a vaníliakivonatot. Jól keverd össze, majd a lisztes kakaóport adagonként hozzáadva, robotgép segítségével készítsd el az Oreo torta tésztáját.
A tésztát válaszd ketté, formálj belőlük két gombócot, és tedd 20 percre a hűtőszekrénybe. Közben 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazz és lisztezz ki gyümölcstortás formát, és simítsd el benne az egyik tésztát. Told a sütőbe és süsd kb. 45 percig. Süsd meg a torta másik felét is.
A töltelékhez a hozzávalókat robotgéppel dolgozd krémes állagúra. A krémet tedd a hűtőszekrénybe, amíg megsülnek és teljesen kihűlnek a tortalapok. Egyenletesen simítsd el az Oreo torta krémjét, majd óvatosan tedd rá a tetejét. Fogyasztásig mindenképpen hűtőszekrényben tárold, hogy a krém kellően kemény maradjon, és a torta felső lapja ne nyomja szét.
A torta tetejét gőz fölött olvasztott csokoládéval díszítheted.
1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése 2. Tészta készítése rövid keverőmunkával 3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük. Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlsó réteg: 1 csésze datolya 1/2 csésze mandula Összeturmixoljuk a hozzávalókat és elterítjük egyenletesen egy 11 centiméteres kerek tortaforma alján.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű