Tészta:
40 dkg liszt
14 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
3 tojássárgája
ha szükséges, 2 evőkanál kemény tejföl
Töltelék:
a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd
15 dkg darált dióval
8 dkg porcukorral
3 púpozott evőkanál finom lekvárral és
fél citrom reszelt héjával jól elkeverjük
A hozzávalókból kemény, reszelhető tésztát gyúrunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük (én az alját nyújtani szoktam), és a tölteléket ráterítjük. A tészta másik felét a töltelékre reszeljük, és megsütjük. A sütőpapír segítségével könnyen kiemelhetjük a kész sütit a tepsiből, ha megfelelő nagyra vágtuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A puha margarint a csipet sóval, a cukorral és a túróval kikeverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet. Kuglóf formába simítjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet sós vízben főzd meg, szűrd le, a túrót törd át. Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a resz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk, és jól kidolgozzuk. Húsdarálón ledaráljuk, és halvány rózsaszínűre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű