1 tk. + pár csipet só
késhegyni szerecsendió
pár csepp citrom leve
3 ek. olívaolaj
0,5 kg karfiol
1 ek. rozmaring
ízlés szerint őrölt bors
1 ek. vaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8 dl húsleves
Sült sárgarépa:
2-3 csipet só
3 szál sárgarépa
1 ek. olívaolaj
1 tk. currypor
1 ek. tökmagolaj
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A répakockákat forgassuk össze az olajjal, és ha használunk fűszert, azzal és a sóval, majd borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 12-14 percig sütjük. Közben a vöröshagymát egy fazékban a vaj és olívaolaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Hozzáadom a rozmaringot, fokhagymát, párszor átforgatom, rádobom a karfiolt, felengedem a húslevessel, és fedő alatt, forrástól számított 15-18 perc alatt puhára főzöm. Ha megfőtt, pürésítem, szerecsendióval, sóval, borssal, citromlével fűszerezem. Tálaláskor a tökmagolajjal elkevert sült répát a tányér közepére halmozom, köré merem a levest, extra tökmagolajjal és frissen őrölt borssal díszítem.
A megtisztított sárgarépát lereszeljük a reszelő legkisebb lyukán, ugyanezen a hagymát is. A reszelő nagyobb lyukán a főtt tojásokat is lereszeljük, a zöldhagymát vagy a snidlinge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a lisztet 2. Felöntjük a vízzel, beletesszük a leveskockákat és a konzerv kukoricát levével együtt. 3. Néhány perc főzés után beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, a kelkáposztát feldaraboljak. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A hagymát megdinszteljük, mehet rá a hús, picit fedő alatt párolom. Utána mehetnek rá a zöldségek, kicsit pirítom, és felöntöm vízzel. A paradicsom és paprika egyben menjen bele...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz