menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtökkrémleves rozmaringgal és baconnel


Írta:

Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kisebb sütőtök
10 dkg bacon
2 dl tejszín (vagy natúr joghurt, ha diétázunk)
1 l alaplé (lehet húsleveskockából is)

szerecsendió
1 ág friss rozmaring

Elkészítés:


A bacont egy cseppnyi olajon megpirítjuk, a hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat, egy csipet frissen reszelt szerecsendiót, sót majd az alaplével felengedjük és puhára főzzük. Amikor elkészült, vegyük ki a rozmaringágat, turmixoljuk simára. Ha túl sűrű, egy kis vízzel vagy alaplével hígítsuk. Forraljuk fel újra, majd miután a tűzről lehúztuk, keverjük hozzá a tejszínt vagy a joghurtot. Pirított tökmaggal tálaljuk.

Sütőtökkrémleves rozmaringgal és baconnel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes tárkonyos gombaleves
Tejszínes tárkonyos gombaleves

1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk és felforrósítjuk.
 2. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, kissé megsózzuk és lepirítjuk. 3. Ezután hozzáadjuk a megmosott és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás sajtleves
Gombás sajtleves

A megtisztított, felszeletelt gombát egy evőkanál olajon, sózva, borsozva addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kukoricát és a csokorba kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hasé leves,avagy a menzák sztárja
Hasé leves,avagy a menzák sztárja

A hagymát felkockázzuk és kis vízzel felengedjük.Ha kicsit lefő a leve,újra felengedjük és beletesszük a darálthúst.Átforgatjuk és fűszerezzük,mint a pörköltet. Mikor minden benne...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

Vöröshagyma, apró kockára kell vágni, lepirítani olajon, miután megpárolódott, két gerezd fokhagymát rányomni, átpirítani. Egy ek liszt, azt is fehéredésig pirítani. Pirospapriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk