HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz
Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
- kókuszreszelék a szóráshoz
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.
1. Kivajazott tepsibe ostyalapot teszünk. 2. A tojásfehérjék kemény habjába beleszórjuk a kristálycukrot, belekeverjük a tojás sárgákat, a diót és a zsemlemorzsát. 3. Ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk,kimagozzuk és botmixerrel pépesítjük.Az alma pépbe mixeljük az olvasztott kókuszzsírt,a tojást és az édesítőt.Hozzáadjuk a vanília kivonatot,majd a szára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.Hozzákeverjük a puha vajat/margarint.Belekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a tejet Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A sütőt melegítsd elő 180 C-ra, és készíts elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 10 percre tedd a mélyhűtőbe a vajat és a krémsajtot, így könnyebb lesz velük dolgozn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes