Hozzávalók
14 dkg vaj
14 dkg liszt
7 dkg cukor
7 dkg őrölt dió
Elkészítés
Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágjuk. Gyenge tűzön, tepsiben megsütjük a sütőben. Amikor kihűlt kettőt-kettőt ribizli- vagy málnalekvárral összeragasztunk és a tetejüket csokoládémázzal bevonjuk.
:A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűgyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta /22×34 cm –es tepsiben/ A tojásfehérjéket egy csipet sóval ,a cukorral kemény habbá verjük. Hozzá adjuk a tojások sárgáját ,a nescafét ,a vizet. A lisztet a kakaóport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, felnegyedeljük, magházát kiemeljük. 2. A gyümölcs húsát kockára vágjuk, majd citromlevével meglocsoljuk. 3. A margarint habosra keverjük a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz