Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál olaj
A krémhez:
7 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
2 dkg zselatin
A középső csokoládés réteghez:
16 dkg tejcsokoládé
6 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
3 ek. lisztet , 7 ek. cukrot, 2 cs vaníliícukrot, 3 dl tejben csomó mentesre keverünk, sűrűre főzzük. Még melegen 14 dkg margarint belekeverünk. mikor megolvadt a margarin mehet be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsoki mázat csurgatunk az édességünkre.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral és a liszttel, valamint a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hideg tejben feloldott élesztőt és a tojást. Rövid ideig gyorsan gyúrjuk, majd konyharu...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű