Hozzávalók:
a laphoz:
30 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
2 evőkanál tejföl
1 tojás
A töltelékhez:
6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
3 evőkanál liszt
6 tojás sárgája
4 dl tej
10 dkg barna cukor
15 dkg vaj
1 vaníliarúd belseje
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kókuszreszeléket és a porcukrot. A tésztát kivesszük a hűtőből, ketté osztjuk és kinyújtjuk. Kivajazott tepsibe tesszük az egyik lapot, majd elsimítjuk rajta a kókuszos tölteléket, rátesszük a másik lapot és 20 percen át sütjük 160 fokon. Amíg megsül elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a lisztel és a vaníliával jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk, különben csomós lesz! Ha elkészült kihűtjük. A vajat a cukorral krémesre kavarjuk és belekeverjük a főtt krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és megkenjük vele a sütemény tetejét. A csokoládéreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük. Mikor a krém megszilárdult, már szeletelhetjük is.
1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt. 2. A vajat (margarint) a kristálycukorral, vaníliás cukorral kézi robotgép segítségével keverjük ki habo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan hagyjuk hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű