menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos túrókocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

A tésztához
• 45 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 2 egész tojás
• 2 teáskanál sütőpor
• 3 evőkanál kakaópor
A túrós krémhez
• 50 dkg túró
• 5 dkg olvasztott vaj
• 15 dkg porcukor
• 3 egész tojás
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 evőkanál citromlé
• 3-4 turmixolt narancs

Elkészítés:


Elkészítés:


A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre kavarjuk, majd beledolgozzuk a megolvasztott vajat és a turmixolt narancsokat.
A tészta felét a sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk. A krémet a tésztára simítjuk, és a maradék tésztát ráfektetjük a masszára. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 35-40 percig sütjük.

Narancsos túrókocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Fánk-sütőben sütve
Fánk-sütőben sütve

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojássárgát elmorzsoljuk. Ha az élesztő felfutott, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Csokoládés keksz
Csokoládés keksz

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Duplacsokis-epres muffin
Duplacsokis-epres muffin

1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. 3. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rugelach - diós és csokoládés
Rugelach - diós és csokoládés

A krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza. Ezt a vajas krémet a liszttel és sóval jól összegyúrjuk lisztezett gyúródes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk