Hozzávalók:
150 g vaj
125 g tejföl
1 tojássárgája
360 g liszt
Krémhez:
375 g vaníliával ízesített cukor
4 evőkanál liszt
tej
80 g vaj
Elkészítés
150 g vajból, 125 g tejfölből, 1 tojássárgájából és kb. 360 g lisztből rétes keménységű tésztát gyúrunk, majd 2 óra hosszat hűvös helyen pihentetjük. Azután a tésztából 4-5 nagyon vékony lapot nyújtunk, és egy jól kikent sima pléhen vagy a megfordított tepsi alján megszurkálva világossárgára sütjük.
Közben elkészítjük a következő krémet: Másfél liter tejet 375 g vaníliás cukorral sűrűre főzünk. 4 evőkanál lisztből vagy keményítőlisztből kevés hideg tejjel vékony eresztéket csinálunk, és folytonos kavarás közben belecsurgatjuk a forró cukros tejbe. Addig kavarjuk, amíg rotyogni kezd. A tűzről levéve tovább kavarjuk, és ha félig kihűlt, 80 g vajat keverünk hozzá. A kihűlt krémmel egyenként megtöltjük a lapokat és egymásra rakjuk őket. Két deszka között éjszakán át lepréseljük. Másnap a tetejét is bekenjük krémmel, és beszórjuk az oldalakról levágott, elmorzsolt tésztával. Vagy porcukorral és kókuszreszelékkel hintjük meg a tetejét.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat zsírral és 5 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a darált diót. A fehérjékből 2 evőkanál porcukorral k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A vágott diót és a kakaóport a kemény habhoz adjuk. Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-es tepsibe kanalazzuk a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. A citrom héját lereszeljük, kifacsarjuk a levét, és a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal ,a reszelt almával kikeverjük. Jó 5 percig keverjük. A sütőport a liszttel,kávéval,dióval összekeverjük. Hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű