Hozzávalók 4 személyre:
2.5 dl tej,
2 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
10 kk cukor,
csipet só,
2 dl olaj,
45 dkg sima liszt.
Elkészítés
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük tojással és 30 percet kelesszük majd 180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek cukor, megfőzzük a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a kémmel. Porcukorral megszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá. A sárgáját a cukorral, sóval, kakaóval és liszttel kikeverjük. A sütőport is beleszórjuk. A habot beleforgatjuk a masszába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbarna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegtetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez keverje össze egy tálban a kristálycukrot és a fahéjat. Enyhén lisztezett felületen tegye a tésztát téglalapra, mint korábban, és szórja rá a cukrot. Nyújtsa téglalap...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű