1.5 kg sárgarépa, 2 kg alma, 6 db citrom leve, 6 db narancs leve, 50 dkg cukor, 1 csipet só, késhegynyi citromsav, késhegynyi borkénpor.
Az almát megpucoljuk, magházát kivájjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk.
A sárgarépát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
Külön-külön lábasban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi.
Mikor puhára főttek, mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt, hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kifacsart levét, a citromsavat és a borként.
Kóstolás után tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot. Egyet forralunk még rajta, majd üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ez az alap lé, ebbe lehet tenni egyéb gyümölcsöt is ( ki hogyan szeretni....)
A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és megpucolt epret egy zárható üvegbe tesszük, cukrozzuk, öntünk rá vodkát, és egy napra hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve pohárba öntjük, és mentalevéllel díszítjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA nagy mangó felét meghámozzuk (azért írom, hogy nagy, mert valahol kicsiket árulnak...), összedaraboljuk (inkább lenyestem...). Az almának csak a magházát szedjük ki, a héja mara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű