Kekszes alap: 50 dkg háztartási keksz, 5 dkg marcipán, 6 evőkanál porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 15 dkg vaj, 3 evőkanál tejszínhab, 0,5 dl langyos tej
Krém: 20 dkg marcipán
A tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
Előző napokban fagyasszuk le a narancsot, mert fagyott állapotban kell ebbe a sütibe. Kislyukú reszelőn fagyosan reszeljük le.Az egész narancsot, héjjastól...Nem lesz keserű íze a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tészta többi hozzávalóját, és kemény, rugalmas tésztává gyúrjuk. Kettéosztjuk, és 2 tégla...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta összekeverése után 2/3 részét bele kell önteni a sütőpapírral bélelt tepsibe.Utána eltéríteni rajta a túrót,majd a maradék tészta anyagából kanál segítségével rácsokat kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLiszt sütőpor,fahéj összekeverni. Tojás,cukor össze,hozzá olaj. A két keveréket összekeverjük és hozzáadjuk a tejet. Nem kell sokat keverni,kicsit folyós, csomós. 180 fokon kb,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű