4 dl gabonapehely, 2 db alma, 1 nagy marék csonthéjas ( dió,mogyoró,mandula,kesudió.....), 1 dl mazsola, 5 szem aszalt szilva, 2 ek lenmag-tökmag-szotyi-szezámmag, 1 ek cukor, 1/2 dl víz, 1 ek olaj a tepsi kikenéséhez.
A mosolygós almákat kockázva, héjastul dobd a turmixba, ugorjanak utánuk az aszalt gyümik és a diófélék nagy része. Öntsd nyakon a bandát pici vízzel és wrmmm - wrmmm!! Nem baj, ha kicsit darabos marad a cucc.
A megmenekült csonthéjasok és aszalványok se nagyon reménykedjenek, vágd őket durván durvára.
A turmixolt pépet gyúrd össze egy nagy tálban, az ott figyelő gabonapehellyel és minden egyéb hozzávalóval.
Pihengessen a massza kicsit, míg beállítod a sütőt 170 fokra és jól kiolajozol egy kisebb tepsit.
A leendő fincsi müzlikeveréked simítsd a tepsibe és jól nyomkodd le, főleg a széleket, majd süsd 20 percig!
Ha már teljesen kihűlt, vágd szeletekre és figyeld, ahogy elkapkodják a legkisebbek is! :)
Ha valamit nem szerettek belőle nyugodtan el lehet hagyni :)
Viszont én teszek bele apró csoki darabkákat, amitől isteni finom lesz!!!!!
Először a belsejébe való tölteléket készítem el. A lekvárt jól kikeverem egy kanállal. A zselatinhoz hozzáöntöm a meleg vizet, elkeverem és picit hagyom duzzadni. Ez csak 1-2 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverem a sót, sütőport, porcukrot, hozzáadom az apró darabokra vágott vajat, elmorzsolom. Ne olvadjon el a vaj, eléggé gyorsan kell összeállítani a tésztát, akkor les...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és robotgéppel jól kidolgozzuk. Amíg az olajat forrósítjuk, a tésztát pihentetjük (kb 10 perc). Teáskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A gyümölcsöt feltesszük főni. ◾️Hagyjuk, hogy elfője a levét és kicsit sűrűsödjön. ◾️Ezután édesítjük és átpasszírozzuk majd hagyjuk kihűlni. ◾️A kekszet ledaráljuk és össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes