9 tojás, 9 ek cukor, 7 ek liszt, 1 csomag sütőpor, 3 ek. kakaópor.
+ 1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor, 10 dkg cukor, 3,5 dl tej, 10 dkg margarin, 50 dkg gesztenyemassza, 2-3 ek. rumaroma.
+ 3-4 dl habtejszín (Hulala), 1 csomag habfixáló, gesztenyemassza.
Kakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk.
A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint keverjük habosra. A puha gesztenyemasszát kisebb adagokban a margarinhoz keverjük, majd a hideg vaníliakrémet is hozzáadjuk, simára keverjük. A rumaromával ízesítjük.
A krémet három részre osztjuk és a lapokra kenjük, erre simítjuk a tejszínhabot. A habbal a torta oldalát is bevonjuk és a maradék gesztenyemasszával díszítjük.
A pudingot felfőzzük a tejjel és a vanílíáscukorral. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a cukorral habosra kevert vajjal, majd az egészet jól kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát, kihűlés után a tetejéről levágunk kb. 1 ujjnyi vastag lapot, a maradék közepét kivájjuk, és egy üreget képezünk. A kiszedett piskótát összemorzsoljuk, és rumm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű