1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
össszekever 180 fok 15 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnyét kettévágjuk és kaparjuk ki a magját. A dinnye belét kikanalazzuk. A formás gömböcskékből egy fél liternyit tegyünk félre, a maradék dinnyebelet hideg tejjel összeturmixol...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: NehézA tojásokat cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Mehet bele a mazsola. (esetleg el is hagyható, ha valaki nem szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát, a felapritott gombát, felkockázott sonkát, kockára vágott hagymát összekeverjük. A pizza fűszerrel, kakukkfűvel és a bolognai mártással jól elkeverjük. Hőálló tálba ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű