Hozzávalók
20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél sütőpor,
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 egész tojás,
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. (Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat-is.) A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg.
Krém: 3/4 liter tej, 35 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 kávéskanál kakaó, 25 dkg vaj, vanília.
A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük.
Tetejét csokoládékrémmel vonjuk be, és kakaóporral hintjük meg.
1. lépés A gyümölcsbetéttel kezdjük, mert ennek idő kell a dermedésre. A 2g zselatinport áztassuk be a 10g hideg vízbe. A gyümölcsöt a cukorral forraljuk össze, majd sűrítsük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A piskótához a a tojásokat kettéválasztjuk. majd a fehérjéből kemény habot verünk, aztán lassan mindent adagolunk hozzá. Majd három lapot sütünk belőle! A krémhez az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a piskótát megsütjük ,kihütjük -ketté vágjuk hosszában és keresztben is -egy tálat ki tapétázunk a piskótával,az oldalait is ( ebbe jön a krém és a piskóta darabkák) -a t...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA lisztből, margarinból csipet sóval cukorral vízzel jó kemény tésztát gyúrunk .Egy fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát,úgy, hogy oldala is l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű