menu

Családireceptkönyv.hu

Citromkrém szelet


Írta:

Elk. idő: 1,5-óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



Tészta:
40 dkg. liszt,
2 db. tojás,
1 db. citrom reszelt héja,
1 cs. sütőpor,
10 dkg. zsír, vagy 14 dkg. vaj-nálam zsír volt.
Krém:
3 cs. vaníliás főzős puding,
6 dkg. liszt,
36 dkg. cukor,-tessék kóstolni kinek mennyi,
1l.tej,
5 db. tojás habja,
25 dkg. margarin,
3 db. citrom leve.
Tetejére:
Őrölt dió.

Elkészítés:



A tésztának valókat összegyúrjuk,kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük. A pudingokat sűrűre főzzük,a megadott hozzávalókkal, és még forrón hozzáadjuk a margarint és a felvert habot. A tetejét őrölt dióval szórjuk meg. Én a tésztából kimaradt citromlevet is hozzáadtam.
Ezután a betenni a fagyasztóba 2-órára utána kivenni, szeletelni és mehet a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tepsiméret: 35x30

Citromkrém szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Habos Raffaello szelet
Habos Raffaello szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Kakaós-vaníliás
Kakaós-vaníliás

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjü...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mascarponés, diós torta, kakaós piskótából
mascarponés, diós torta, kakaós piskótából

A fehérjéket egy csipet sóval keményre felvertem. A sárgájákat az édesítővel kézi mixerrel alaposan kikevertem. Hozzáadtam a kakaóport és azt is elkevertem. Ezt nem kell soká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Erdélyi raffaelo
Erdélyi raffaelo

A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk