50 dkg tehéntúró
2 db tojás
6 ek porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
40-45 dkg finomliszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 citromból nyert citromhéj+a citrom leve
rumaroma-ízlés szerint
6 ek porcukor (a szóráshoz)
étolaj a sütéshez.
A túrót, a tojással, a cukorral és a citromhéjjal, összedolgozzuk ( lehet géppel is), hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk. Jöhet a rum, ha adunk hozzá.
Kézzel még dolgozunk egy keveset rajta, könnyen gyúrható tésztát kell kapjunk.
Lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk, és formázzuk. Közepesen forró olajban sütjük. Az első felét lefedve, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás, vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok
Ezt kikeverem kézi habverővel (nem kell kidolgozni) ès sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, szórok rá magozott meggyet, cseresznyét, barackot, vagy bármilyen gyümölcsöt ès megsütöm....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTökéletes kedvcsináló a sütéshez gyerekeknek, hiszen akár egy négyéves is össze tudja állítani. 1. lépés Összekeverjük a tojást, a tejet, a cukrot és a finomra reszelt citromhéja...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a margarint és a lekvárt, ezzel is átkeverjük, majd beleszórjuk a darált diót, a sütőport és a lisztet. Összekeverjük az egész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg könnyű tés...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű