1 üveg darabolt körtebefőtt,
1 üveg szilva befőtt,
20 dkg. meggy,
20 dkg. szeder,
2 dl. főzőtejszín,
1 cs. pudingpor-főzős,
kristálycukor-ízlés szerint,
1 db. citrom,
1 cs. vaníliás cukor,
szegfűszeg,
fahéj,
egy csipet só.
A citromot felkarikázzuk, a szilvát kettőbe vágjuk. Egy fazékban teszünk annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Hozzáadjuk a gyümölcsöket és kb. 10 percig főzzük.
A teatojást kivesszük. A pudingporral elkevert tejszínnel besűrítjük a levest. Egyet még forr, és kész is van. Citromlével és cukorral utánaízesítünk. Nyáron hidegen, télen melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A vizet egy lábosban felforraljuk, beletesszük a meggyet és a vaníliás cukrot, újra forraljuk. Amíg ez fő, addig a tejet a pudingporral kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A csirkemelleket kifilézzük és felszeleteljük, enyhén besózzuk. A kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágjuk majd egy serpenyőben zsírjára sütjük. A felfogo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legényfogó levest roppant egyszerű elkészíteni . Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű