Hozzávalók:
A piskótához:
3 x 4 tojás
3 x 8 evőkanál cukor
2 x 4 evőkanál liszt,
1 x 5 evőkanál liszt
2 x 4 evőkanál holland kakaópor
3 x 4 evőkanál olaj
3 x csipetnyi sütőpor
A krémhez:
35 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
3 dl görögjoghurt
4 dl habtejszín
1,5 dkg zselatin
25 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
pár darab oreo keksz
2 db kakaós és egy sárga piskótát készítek a 3 adag hozzávalóból. 4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd belekeverem egyenként a tojássárgáját, a 4 evőkanál étolajat és a kakaóporral elkevert sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítom, és egyesével megsütöm a lapokat, kivéve a sárga piskótát-ott a kakaó helyett liszt megy bele.
A krémhez a mascarponét a porcukorral és a görögjoghurttal kikeverem, hozzákeverem az előtte felvert kemény tejszínhabot. Fél dl vízben feloldom a zselatint, lazán a krémhez keverem. A kekszet darabokra tördelem, és a krémhez keverem. Megtöltöm a lapokat.
A tetejét tetszés szerint habtejszínnel és pár darab oreo keksszel díszítem.
Jó étvágyat kívánok.
A tortalap elkészítésével kezdjük. Két 18 cm-es tortaforma aljára helyezzünk sütőpapírt, oldalait vajazzuk és lisztezzük. A sütőt melegítsük elő 175 fokra (légkeveréses). A száraz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a kakaóporral haabosra keverjük. A tojásfehérjét a vukorral kemény habbá verjük. Egyesével hottákeverjük a 3 sárgáját. Kanalanként hozzákeverjük a vajas kakaókrémhez.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA kekszet zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A vaja felolvasztjuk, majd amikor már kissé kihűlt, elkeverjük a keksszel. Amikor a massza már egységes, kibéleljük vele a tor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű