Tepsi. 35x30 cm.
Tésztája:
60 dkg.liszt,
25 dkg. margarin
2 ek. tejföl,
4 db.tojássárgája,
4 dkg.élesztő,
1 tk. cukor,
egy csipet só.
Töltelék:
1 kg. túró,
10 dkg. mazsola,-"ízlés szerint."
20 dkg cukor,-ízlés szerint
2 cs, vanilin cukor,
1 ek. liszt,"csak akkor kell ha nagyon vizes a túró
4 db.tojásfehérjéből a hab,
1 db. citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk egy órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük és a végén a felvert habot is belekeverjük. A Tésztát kettőbe vesszük, zsírozott lisztezett tepsibe nyújtjuk az alsó lapot, arra tesszük a kész tölteléket, majd a második kinyújtott tésztával befedjük. Cukros vízzel megkenjük, és alacsony hőfokon kb.40perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal és a csipet sóval. 2. Belemorzsoljuk a túrót és a puha (olvadt vajat), majd elkeverjük. 3. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A porcukrot elkevertem a vaníliás cukorral és a vajjal, egyenként hozzáadtam a tojásokat. 2. A lisztbe beleszórtam a sütőport, majd a tejjel együtt fokozatosan hozzáöntöttem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű