menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös zöldbableves kolbásszal


Írta:

Elk. idő: 1-óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



zöldbab,
sárgarépa,
zeller,
tejföl,
fehérrépa,
kisebb fej vöröshagyma,
csokor friss petrezselyem,
pirospaprika,
púpos evőkanál liszt,
só, őrölt bors,
parasztkolbász karikázva,
burgonya kockázva.

Elkészítés:



A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, a répákat karikázd fel, a hagymát kockázd, a zöldbabot pedig vágd két-három centiméter hosszú darabokra. Ha mindezzel kész vagy, vedd elő a célnak megfelelő fazekat, olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd ha már szép üveges, akkor add hozzá a többi zöldséget is és a kolbászt- a petrezselymet még ne, sózd meg, szórd rá a pirospaprikát is, és öntsd fel vízzel és főzz mindenkit puhára. Én tettem bele tésztát is.
Jó étvágyat kívánok!

Tejfölös zöldbableves kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsó krémleves sonkával
Sárgaborsó krémleves sonkával

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecs...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

1. A hagymát apró kockára vágjuk. 2. A megtisztított húst is felkockázzuk. 3. A sárga és fehérrépát a gombával együtt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. 4. Az olajon az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából
Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából

A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, ezen fehéredésig sütjük a kis kockákra vágott húst, a kakukkfű kivételével a fűszereket is beleszórjuk, hozzátesszük a felcsíkozott paprikát...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Pandúrleves
Pandúrleves

1. A húst egyforma nagy kockákra vágunk. 2. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. 3. A felforrt levest a kockákra és karikára vágott vegyes leveszöldséggel b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk