9 db tojás
9 evőkanál porcukor
1 cs sütőpor
9 evőkanál liszt
Krémhez:
7 dl Hulala cukrászhab (habtejszín)
90 dkg túró
4 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
kis üveg sárgabaracklekvár
1 dl tejföl, ha száraz a krém
csokireszelék a tetejére.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túróhoz adjuk óvatosan. Ha így száraz lenne a töltelék akkor adjunk hozzá kevés tejfölt.
A kihűlt piskótát kenjük meg lekvárral, majd simítsuk rá a túrós tölteléket és szórjuk meg reszelt csokival. Tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
A tészta ugyanúgy készül, mint a hagyományos kosárkánál, csak most picit emelt adagban, hogy kissé vastagabbak legyenek a kosarak. A cél az volt, hogy a 40 formámat telesüssem - íg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy (lehetőleg) szögletes jénaiba vagy más edénybe lerakunk egy réteg kekszet szorosan egymás mellé, kitöltve az edény alját. (ezért jó, ha negyszögletesek a kekszek) Erre ráöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű