menu

Családireceptkönyv.hu

Pulled-pork


Írta:

Elk. idő: 6 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


egy 2-3 kilós darab bőrös sertéslapocka
1 evőkanál só
3 evőkanál méz
1 kiskanál csiliszósz
3 evőkanál szójaszósz
1 deci almaecet
1 kiskanál füstölt paprika
1 kiskanál őrölt rómaikömény
1 deci fehérbor

Elkészítés:


A húst az edénybe teszem, és az összes többi alapanyagot alaposan elkeverem egy kis tányérban, majd mindenütt bekenem vele a húst. A sütőt előmelegítem 220 fokosra. Amikor forró, beteszem a húst.
Tíz perc múlva megfordítom, majd újabb tíz perc elteltével mérsékelem a hőmérsékletet 150 fokra,
a hús alá öntöm a bort, és lefedem az edényt. A következő négy órában felé sem kell néznem, ekkor érdemes először megtekinteni az állagát.
Ha egy villát a húsba szúrva azt érzékelem, hogy annyira puha, hogy könnyedén szétesne darabokra, akkor kész, kivehetem. Ha nem, akkor maradhat még fél órát.
Amikor szétesős-puha, kiveszem, és egy kis lábosba leöntöm az alatta képződött szaftot.
A sütőt újra felmelegítem 200 fokosra. A bőrt eltávolítom a húsról, a csontot kiemelem. Két nagy villával – vagy még jobb, ha tiszta gumikesztyűs kézzel – nekiállok cafatokra tépkedni a húst. Ha már az egész kis szálakban áll, fedő nélkül visszateszem a sütőbe. Körülbelül tízpercenként átkeverve összesen fél órán át pirítom. Amíg pirul, a kis lábosban félretett szaftot nagy lángon sűrűre forralom.

Pulled-pork

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Brassói göngyölt hús
Brassói göngyölt hús

A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét. A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Sertés oldalas sütve
Oldalas - Sertés oldalas sütve

1. Egy kevés olajat teszünk a lábosba, arra helyezzük az oldalas darabokat. 2. Hirtelen egy kicsit megsütjük, amíg a hús fehér színű lesz. 3. Ezután ráteszem a húsokra a pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cigánypecsenye hagymaágyon
Cigánypecsenye hagymaágyon

A szalonnát bőrével 9 szeletre vágtam, majd bevagdostam, a zsírjukat kisütöttem*. A zsír egyik felét egy nagyobb lábasba, a másik felét egy nagyobb serpenyőbe öntöttem, a szalonná...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSÜLÖK LAKOMA
CSÜLÖK LAKOMA

A húst jól átmossuk, a bőrét kicsit megkapargatjuk, ha kell, perzseljük is, hogy egy szál szőr se maradjon rajta, majd beirdaljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és ahol lehet, bed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk