menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos piskótatekercs


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
1 csipet só
8 evőkanál finomliszt
5 ek narancslekvár

A krémhez
400 g mascarpone
4 ek narancslekvár
1 dl narancslé
1 narancsból nyert narancshéj

Elkészítés:


A piskótához
1.A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15 percig keverjük.
2.A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habot verünk belőle.
3.A kemény habbá vert fehérjéhez több adagban hozzáadjuk a sárgáját, elkeverjük, majd szintén több részletben beleszitáljuk a lisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
4.Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és elegyengetjük benne a masszát.
5.175 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
6.Miután kivettük a sütőből, még melegen összetekerjük a piskótát, és feltekerve félretesszük kihűlni.

A krémhez
1.Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, majd a hűtőben pihentetjük.

Az összeállítás
1.A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük. Megkenjük a narancslekvárral, majd erre halmozzuk a mascarpone krémet, ügyelve arra, hogy a széltől 1,5 centis távolságot hagyjunk. (Így nem fog kifolyni.)
2.Óvatosan feltekerjük a piskótát, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
3.Felszeletelve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x34 cm
sütési idő: 15 perc

Narancsos piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Pilóta keksz
Pilóta keksz

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Mi­nimum 1 órára h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Vaníliás fánkocskák
Vaníliás fánkocskák

A tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!
Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!

A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
MEGGYEL TÖLTÖTT PÁRNÁCSKÁK
MEGGYEL TÖLTÖTT PÁRNÁCSKÁK

a lisztet a margarinnal és az élesztővel elmorzsolta majd hozzáadtam a többi anyagot és jól kidolgoztam...félórát pihentettem....majd kinyújtottam és a képen látható módon elkészít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk