60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 pohár tejföl,
2 tojássárgája,
3 dkg élesztő,
kevés tej,
1 teáskanál cukor,
2 kávéskanál só
Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukor hozzáadásával.
A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk, Kisodorjuk a tésztát, majd összehajtogatjuk. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd ismét kisodorjuk. 4-5 hajtogatjuk, 10 perces pihentetésekkel. A kinyújtott tésztát végül késsel bevagdossuk. Először függőlegesen, majd vízszintesen is bevágjuk, Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással megkenjük és szép világosra sütjük. A tepsiben kisütés előtt álljon még 10-15 percet, akkor nem borul le a teteje.
A túrót villával jól összetöröm. A sós, sütőporos lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a túróval és tejföllel lágy tésztát gyúrok belőle. Pár órára hűtőbe teszem, de jobb ha e...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűMérjük ki külön edénybe a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Ossz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkonyhakész leveles tészta - szeletelt sonka - szeletelt sajt Hajtsd ki a leveles tésztát, rétegezd rá a sonkát és a sajtot, tekerd fel, vágd fel 1 cm-es karikákra, amiket sorban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű