menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas piskóta alaprecept


Írta:

Elk. idő: 43 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg puha vaj

Elkészítés:


1.A vajat a cukorral habosra keverjük.
2.Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.)
3.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
4.Előkészített, tetszés szerinti formába simítjuk a habos tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt most gyümölcstorta formában sült a piskóta.)

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési idő: 18 perc
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 700 Ft

Vajas piskóta alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás-mákos szelet
Almás-mákos szelet

Keverd össze alaposan az alsó és külön a felső tészta alapanyagait egymással. Mindig a tojás felverésével kezdj, egy külön tálkában vegyítsd el a száraz alapanyagokat is egymással,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUDINGOS BARACKOS BABAPISKÓTÁS  RÉTESTÉSZTÁBAN
PUDINGOS BARACKOS BABAPISKÓTÁS RÉTESTÉSZTÁBAN

1 liter tejben megfőzzük a pudingot a cukorral a szokásos módon. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy torta formát vagy tepsit kiolajozunk és belefektetjük az első olajozott rétes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mindenre jó leveles tészta
Mindenre jó leveles tészta

Ha kisült, éppen olyan mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.) A pihentetés után kinyújtjuk és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyújtás nélküli mézes
Nyújtás nélküli mézes

Gozon felolvasztjuk a vajat, hozzaadjuk a mezet, tojast, porcukrot es a liszttet melybe bepekeverjuk a SBB. Ha tul suru lenne pici tejjel higitjuk. 4 egyenlo reszre osztjuk, ( legj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk