6 tojás
6 ek (12 dkg) kristálycukor
6 ek víz
8 ek (14 dkg) finomliszt
1.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
2.A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.
3.Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
4.Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt piskótatekercsnek készült, így sütőpapírral bélelt gáztepsiben sült a piskóta.)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 350 Ft
sütési idő: 13 perc
Jól összedolgozni, folpakkal letakarva 24 órát hűtőben pihentetni, majd, sütni. Ha fényesre szeretnéd a tetejét, akkor sütés előtt kevés tejföllel kikevert tojássárgájával megken...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat (a csoki kivételével) egy tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. (Ha túl nehezen áll össze, 1 kiskanál tejföllel lágyíthatunk rajta, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFagyasztott réteslapból is elkészítheted ezt a süteményt. Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes